ילדים הם מתבוננים מעולים ופרשנים גרועים – מה זה אומר? מצד אחד הם בעלי חוש "ריח" מפותח, כלומר יודעים להרגיש ולחוש מה קורה בסביבתם. מצד שני, המערכת הקוגניטיבית שלהם אינה מפותחת דיה, כך שתפיסת העולם שלהם מורכבת בעיקר מצבעים של שחור ולבן. אם יהיה פער בין הנאמר להם ובין ההתנהגות סביר שירגישו בחושים המיוחדים שלהם. לכן, הרבה פעמים ילדים יסמנו בהתנהגותם את מה שמפריע וחסר להם, ההתנהגות שלהם ׳אומרת׳ את הבעיה (ACTING OUT). כאנשים קטנים ומורכבים, ילדים מביאים גם קשיים ואתגרים משלהם אל המבנה המשפחתי – ויש חשיבות רבה לדרך בה נגיב אליהם.
החזון שלי
מטרתי העליונה בהדרכת הורים היא לייצר יחסים טובים בין כל בני המשפחה, ולשם כך יש צורך לשים לב לטובתו של כל אחד מבני המשפחה. משפחה היא מערכת שלמה וככזאת, כולם בה משפיעים ומושפעים אחד מהשני. בתהליך הדרכת ההורים אנו לומדים כיצד הקושי הייחודי של ילדנו נוגע ומשפיע על כל אחד מבני המשפחה, ובאיזה אופן. כלומר, בתוך תהליך של הדרכת הורים, אנו ננסה להבין את הקשיים של הילד מול הדינמיקה של המשפחה, לחפש ביחד את הפתרונות האפשריים לאתגרים הרלוונטיים, תוך כדי רכישת כלים מעשיים ויישומיים אשר ייטיבו את היחסים במשפחה.
התפקיד ההורי הוא אחד ממשימות החיים הממלאות והמספקות שישנן, אך הוא גם אחד ממשימות החיים המאתגרות והמורכבות ביותר.
האדם הוא תבנית נוף מולדתו: הילדות המוקדמת מעצבת ומותירה בנו סימנים לאורך כל חיינו. הילדות היא תקופה בה הילד לומד על עצמו ועל העולם מסביבו המון, כל יום מחדש. בתקופה זו ניטעת ההשראה לאדם שיהפוך להיות, בעת שהוא לומד את המרכיבים הבסיסיים של ההוויה האנושית: מה הוא העולם? מה זה גבר? אישה? איך נראית מערכת יחסים? ההבניה של האישיות מתעצבת מתוך אותן המסקנות שאוסף הילד במסעו. לכן יש לנו צורך, בעיקר בשנים אלה, לנטוע בילדנו שורשים חזקים שיהוו לו תשתית טובה להמשך החיים.
לכולנו יש כוונה טהורה, ראשונית ובסיסית לעזור, להגן, לחזק, להיטיב, למנוע מילדינו דברים שאנו חושבים שאינם טובים להם. בכל זאת, אנו מוצאים עצמנו עומדים חסרי אונים ואובדי עצות אל מול תגובותיהם לעתים קרובות. המפגש שלנו עם הילדים שלנו עלול לעורר בנו מגוון של תחושות ותגובות רגשיות עוצמתיות, כמו עייפות, כעס, חוסר אונים, עלבון, פחד ועוד.