בקליניקה שלי אני מטפלת בפסיכותרפיה באוכלוסיה הבוגרת (18+) בגישה האדלריאנית. הגישה האדלריאנית הינה יעילה ואפקטיבית, כלומר ניתן לראות שינוי (הקלה/עלייה באיכות החיים) אחרי טיפול קצר מועד, באופן יחסי. 

אני מאמינה שהמטפל והמטופל הם שווי ערך, דבר המייצר סביבה טיפולית בטוחה, מצמיחה ומעודדת. הגישה היא ממוקדת ויעילה – העבודה נעשית סביב מטרות  המוגדרות בשיתוף פעולה בין המטפל למטופל בהתאם לקשייו הסובייקטיביים ולרצונותיו הייחודיים של המטופל.

הגישה בטיפול היא חיובית, תוך התמקדות בעוצמות ובכוחות היצירתיים שיש בכל מטופל, אמונה ביכולת שלו לפתח מודעות לבחירות שהוא לקח ולוקח בחייו ולפיכך לקחת אחריות ולהנהיג את חייו באופן המועיל לו ומותאם אליו. 

הטיפול הפסיכותרפי נוצר בכדי לסייע לעבד תחושות ורגשות, לפתח מודעות ולהבין אופני התנהגות ובהתאם להצליח לקדם שינויים חיוביים.

החיים מזמנים לנו מגוון של קשיים ואתגרים ייחודיים, שיכולים להוות הרבה פעמים גם הזדמנויות נהדות ללמידה, צמיחה והתפתחות. לעתים, אנחנו נתקלים גם במציאות לא רצויה, שאין באפשרותנו לשנות, ואנחנו נדרשים למצוא דרך להתמודד איתה, לקבל אותה וללמוד לחיות בתוכה. אתגרים שמהווים פוטנציאל לצמיחה, וכן אתגרים שנובעים ממציאות לא רצויה, עלולים לעורר בנו רגשות מורכבים כמו חוסר אונים, תחושה של היעדר שליטה, עצב, תסכול וכעס. מה עושים? מטפלים.  

פסיכותרפיה (Psychotherapy) משמעותה טיפול באמצעות שיחה (“פסיכו" היא נפש ביוונית, ו"תרפיה" היא טיפול). טיפול פסיכותרפי מתייחס לקשיים השונים המתעוררים בתוך מעגלי החיים בהם אדם נע (משפחתי-זוגי, תעסוקתי וחברתי). קיימות שיטות רבות ומגוונות לפסיכותרפיה.

35146432_589802541391288_3029433600022937600_o