כחלק מהכשרתי אני מעבירה הרצאות וסדנאות בנושאים שונים במוסדות חינוך, מוסדות עירוניים, מרכזי הורות ועוד. הגישה שמובילה אותי בהרצאותי משולבת מהיכרות  ומעמיקה עם עולם הילדים, עולם הטיפול ועולם הייעוץ וההדרכה. החזון המנחה אותי הוא הרצון לייצר גשר בין בני אדם, הורים, אנשי חינוך וילדים.

הרצאות וסדנאות מובילות

?הכעס כבר נעול

כעס הוא אחד מרגשות הליבה, והוא רגש שמלווה בתחושה של חיות ,דריכות ואנרגיה גבוהה. הכעס הוא שומר הראש של הרגשות ובהרצאה נלמד מדוע הוא מגן על רגשות אחרים? מתי אנחנו עושים בו שימוש מוגזם? שימוש מוגזם בכעס, מסמן לנו על מערכת שאינה מאוזנת (חוסר בוויסות). הכעס נחשב כרגש שלילי, משום שהוא מעורר באחרים תכופות תחושות של חוסר - נוחות, פחד, ולחץ. אך, לכעס גם היבט חיובי, הוא מסמן לנו היכן הגבול האישי שלנו ומה לא נעים לנו. אך, שימוש מוגזם בכעס דורש וויסות והתאמה לסביבה. אז מה עושים עם כל הכעס הזה? ומה התקפות זעם באות להגיד? כיצד כדאי להגיב לכעס ומתי? מה הם המחירים הרגשיים והחברתיים הנלווים לכעס? בהרצאה נלמד מספר דרכים להתמודדות ולהפחתת עם כעסים, להגברת האושר, הקשר ואיכות החיים.

תקשורת מקרבת

תקשורת מקרבת היא שפה. כל אדם רוצה שיראו אותו ויכירו ביכולותיו, ולשפה שבה אנחנו משתמשים יש כוח. כוח לקרב, כוח להרחיק, לעודד, או להרוס. בהרצאה נלמד איך אנו מבטאים את עצמנו באופן שמכבד אותנו ואת האחרים באותה נשימה? איך משתמשים בתקשורת מקרבת מול ילדים? מול דמויות סמכות? מה קורה לנו בראי השיקוף מול דמויות מסוימות שמוציא אותנו מאיזון? כיצד בונים גשר? מה נמצא בין רגשות ולתקשורת? כיצד משפיעה הפרשנות שלנו על הצורה בה אנחנו מתקשרים עם סביבתנו? בהרצאה יינתנו כלים מעשיים לבניית תקשורת מיטיבה.

על הרגשות

כל בני האדם מדברים בשפה אוניברסלית אחת, שפת הרגשות. רגשות הם נושא רלוונטי ומרכזי בחיי כולנו, גדולים וקטנים. כולנו חשים לפעמים רגשות כמו אהבה, קנאה, פחד, כעס, בדידות וכו׳. רגש, הוא האופן בו מתבטא מצבו הנפשי של האדם מבחינת החוויה הסובייקטיבית שלו. הרגש עשוי להתבטא בעוררות גופנית חיובית או שלילית, וכן באופן התנהגותי וחברתי. רגש מקושר למצב רוחו של האדם, נטיותיו, מזגו ואישיותו. ההרצאה שמה דגש על ציר ההתפתחות הרגשי ועל הקורלציה בינו לבין צירי ההתפתחות האחרים. ההרצאה תעסוק בחשיבות של שיח רגשי בין הורים לילדים כחלק מתהליך של מודלינג. נסתכל על רגשות כמפתח להבנת התנהגות בפרט ולהבנת האחר בכלל. ונלמד: כיצד מדברים על רגשות עם ילדים? כיצד מתמודדים עם רגשות קשים? כיצד תיווך עוזר בעיבוד רגשות?

להבין את אתגרי הקשב והריכוז

הפרעת קשב וריכוז היא אחת ההפרעות המרכזיות והרלוונטיות בעידן המודרני. זוהי הפרעה נוירו-התפתחותית שעיקר תסמיניה מתבטאים בקשיי קשב וריכוז. הפרעת קשב היא ליקוי נוירולוגי במערכת הקשב אשר יש לו ביטויים רגשיים והתנהגותיים. החלק הנוירולוגי מתייחס לקושי של המוח – לקלוט, לארגן ולפלוט מידע. החלק הרגשיים (וההתנהגותיים) - מושפעים מפרשנות הילד (סובייקטיבי), מהדימוי עצמי, ומההתייחסות והטיפול הסביבתי-מערכתי, כמו – גם מיכולת הוויסות, מעגלים חברתיים ומשפחתיים ועוד. גם שילדים יהיו מטופלים תרופתית, מה שייתן בד"כ שיפור משמעותי ביכולת הקשב, אנו נראה עדיין את החלקים הרגשיים וההתנהגותיים נוכחים. ילדים אלו מאתגרים, ואף מבלבלים את הסביבה( בהתנהגות שאינה עקבית). בהרצאה אני מתייחסת בעיקר להיבטים ההתפתחותיים של ההפרעה, עם דגש מיוחד על הציר הרגשי והציר ההתנהגותי. בהרצאה יינתנו גם כלים מעשיים לעבודה.

התפתחות הדימוי העצמי אצל ילדים

דימוי עצמי הינו מושג המתייחס ליכולת של הילד לראות את עצמו דרך העיניים של סביבתו. ילדים לומדים ומגבשים את אוסף המסקנות על עצמם ועל החיים – דרך הפרשנות שלהם למה שהם רואים ושומעים סביבם. הדימוי העצמי, מתחיל להבנות כבר מתחילת הילדות המוקדמת ומהווה את הבסיס לכל תהליכי ההתפתחות ולתשתית הרגשית והחברתית הראשונית. בהרצאה נלמד את חשיבותו הרבה של הדימוי העצמי על תחושת הביטחון והרווחה של הילד, מאחר שהדימוי העצמי משפיע על היכולת שלנו להרגיש בעלי -ערך בבואנו לבצע פעולות בסיסיות. במהלך החיים אותו דימוי/ערך משפיע רבות על היכולת שלנו לבחור חברים, מקום עבודה, בן-זוג וכן הלאה. בהרצאה יינתנו כלים מעשיים לעידוד תחושת מסוגלות ולפיתוח דימוי עצמי חיובי אצל ילדים.

עבור תיאום הרצאות וסדנאות הנכם מוזמנים ליצור קשר דרך האתר